Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rólunk Tehetséggondozás Jelentkezés Dokumentumok Kapcsolat Galéria DÖK Archívum

 

AJTP

Továbbtanulásra
felkészítő
 
 
 
 
 

 

TOVÁBBTANULÁSRA FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK

Általános tudnivalók

    A Táncsics Mihály Kollégium speciális, egyetemre előkészítő részlege (1119 Budapest, Rátz László u. 3-7. telefon: 205-806-7) a továbbtanulni szándékozó középiskolások egyetemre-főiskolára előkészítő kollégiuma. Nem helyettesíti, csak kiegészíti az iskolai tanulmányokat, így minden diákunk egy-egy fővárosi középiskola tanulója is egyben.


    A kollégium bentlakásos intézmény, gondoskodik a tanulók hétközi ellátásáról, kiegészíti a családi nevelést. Feladatköre túlmutat a hagyományos diákotthonokén, fő célja a tanulók értelmiségi előképzése a komplex nevelésre törekvés jegyében, mind a műveltség, mind az emberi tulajdonságok terén. Módszereit igyekszik a felsőoktatás felvételi ill. képzési rendszeréhez igazítani. Hozzásegíti a tanulókat a személyiségüknek és felkészültségüknek leginkább megfelelő pályaválasztáshoz. Önképzésre, művelődésre és a közéletben való részvételre is nevel, hiszen ez nem csupán a diploma megszerzésének alapvető feltétele, hanem az értelmiségi életmód velejárója is. Az önműveléshez, a sportoláshoz, a szórakozáshoz tanulóinknak foci-, tenisz-, kosárlabda- és röplabdapálya, kondi- és lőterem, könyvtár, klubok, számítógéptermek, nyelvi labor, stúdió, fotólabor stb. áll rendelkezésére.


    A kollégium eddigi, 38 éves működése során bebizonyosodott, hogy diákjainak jó esélye van a felvételi vizsgákon, majd az egyetemeken való eredményes szereplésre: általában évi 90 % fölötti (gyakran 100 %-os) felvételi arányt érnek el a végzősök.


Specialitás

    A speciális részleg a tanulók céljainak eléréséhez sokoldalú segítséget nyújt. A tanulmányi előrehaladásban a belső és a meghívott óraadó tanárok segítik őket. Az iskolai tanulmányokon túlmenően, azokra építve kiscsoportos felkészítés is folyik, amelyen minden tanuló az általa megcélzott pályairány tárgyainak megfelelően vesz részt. Egy-egy tárgyból hetente 90 perc ingyenes foglalkozás biztosítunk. Negyedévente értékeljük diákjaink teljesítményét, hogy mindig tudják, hogy hol tartanak a felkészülésben.

Jelentkezési lap
Étlap
TMTK-Spoiler
TMTK Spoiler